Maipühad tõid Vene turistid taas Tallinnasse

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa turistide huvi Eesti vastu on viimastel aastatel hakanud tõusma ning ka maipühadeks suurenes taas ida poolt saabuvate reisijate hulk, vahendab

ERR Uudised

.

Moskvas turismifirmat Nordic Star juhtiv Oliver Ollin ütles ERRi uudisteportaalile, et pärast pronkssõdurit kukkus müük kolinal, aga viimasel kahel aastal on see taas järjest suurenema hakanud.

Varem sai Venemaal maipühade ajal nautida pikka puhkust, nüüd on aga vabu päevi ainult kolm ja seetõttu on ka siia suunduvaid turiste veidi vähem. Ollini firma kaudu tuli vabadeks päevadeks Eestisse ligi 300 venemaalast, osa neist käisid Tallinnas ekskursioonil ja suundusid edasi Stockholmi, teised jäid aga siia hotellidesse.

Autoga reisijatel on loota, et tagasiteel ei pea nad enam kaua järjekorras ootama, sest Ida maksu- ja tollikeskuse juhataja Lauri Pastaku sõnul kohtuti märtsi lõpus Narvas Kingissepa tolli esindajatega ja lepiti kokku sõiduautode piiriületuse kiirendamises.

Vanemkonsul Ülle Soosalu Eesti suursaatkonnast Moskvas ütles, et eraldi arvestust nad selle kohta ei pea, kui palju viisasid mai alguseks on väljastatud, kuid kinnitas, et maipühade ajal see arv tõuseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles