Tele2: andmeside hinnad tõusevad tulevikus ka Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mindaugas Ubartase sõnul usub ta siiralt, et Tele2 suudab tulevikus oma turuosa tugevalt kasvatada ja kunagi ka liidriks tõusta.
Mindaugas Ubartase sõnul usub ta siiralt, et Tele2 suudab tulevikus oma turuosa tugevalt kasvatada ja kunagi ka liidriks tõusta. Foto: Peeter Langovits

Tele2 Eesti juht Mindaugas Ubartas selgitas, et Eesti ei ole maailmas erand ja teiste riikide turuolukorda vaadates võib ennustada, mis ka Eesti turgu ees ootab.

Ta selgitas, et nii USA kui ka Rootsi alustasid mobiilse andmeside teenuse pakkumist küllalt kõrgete hindadega, kuid hakkasid õige pea pakkuma piiranguteta odavaid andmesidepakette. Tänaseks on Ubartase sõnul aga majanduslik loogika seal taas tööle hakanud ja andmesidepakettidel on piirangud ja hinnastamine on «mõistlik».

«Eestis oleme me endiselt turu arengu teises faasis – mobiilne andmeside on väga odav ja peaaegu piiramatu mahuga. Samas peame me tunnistama, et tänane mudel ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlik,» kirjeldas Ubartas.

Tema sõnul kasutavad Tele2 Eesti kliendid mobiilset andmesidet rohkem kui Läti ja Leedu kliendid kokku, aga maksavad selle eest vähem.

Muudatused tulevad Ubartase sõnul hinnastamises siis, kui rohkem kliente andmesidet kasutama hakkavad – võrgud ummistatakse ja üks viis sellega võidelda on teistsugune hinnapoliitika. Andmesidest saab operaatoritele põhiline käibeallikas, sõnumid ja kõned on sellele lisaks.

Tema hinnangul ei ole tulevikus vahet ka 3G ja 4G võrgu kasutamise hinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles