Tallinnas müüdi 1,4 miljonit eurot maksnud elumaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See kortermaja müüdi 1,4 miljoni euro eest.
See kortermaja müüdi 1,4 miljoni euro eest. Foto: Risto Vähi

Oktoobri esimesel nädalal vahetas omanikku Tallinna vanalinnas asuv maja aadressil Harju 3 / Vana-Posti 2, mille hinnaks kujunes 1,4 miljonit eurot.

«Antud tehing on kindlasti unikaalne, sest vanalinnas on kortermaju väga harva müügis,» ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo kesk- ja vanalinna elamispindade konsultant Margit Sild.

Harju 3/Vana-Posti 2 on Silla sõnul korterelamu, mille esimesel korrusel asuvad suurte vitriinakendega kaubanduspinnad. Hoone uus omanik Mitt&Perlebach on arendus- ja ehitusettevõte. Õige varsti algavad hoone renoveerimistööd. «Majja tulevad enamasti väiksemad korterid, mida vanalinna kinnisvaraturul napib, kuivõrd nende vastu tunnevad suuremat huvi ka investeerimissooviga ostjad,» lisas Sild.

Kinnistul asuv hoone ehitati 1911. aastal algselt kolmekorruselisena. Hoone arhitektiks oli Peterburis õppinud kunstnik-arhitekt Gans (Hans) Schmidt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles