Inspektsioon: meil ei olnud põhjust Krediidipanga koosolekul osaleda

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek.
Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Finantsinspektsiooni hinnangul ei olnud neil mõjuvat põhjust osaleda eilsel Krediidipanga aktsionäride erakorralisel koosolekul, samas pank peab nende puudumist kummaliseks.

«Koosolekul oli päevakorras finantsinspektsiooni poolt nõutud päevakorra punkt nõukogu esimehe Andrus Kluge tagasikutsumise ettepanekuga ning inspektsiooni kohalviibimine oli igati eeldatav,» seisab panga reedel saadetud teatas.

Inspektsiooni kommunikatsiooni juht Malle Aleksius selgitas E24-le, et nad ei osale kunagi pankade aktsionäride koosolekutel, kui selleks ei ole otsest järelevalvelist põhjust.

Inspektsioon on Aleksiuse sõnul oma otsuse teinud, et  Kluge on nende silmis oma reputatsiooni kaotanud ja nüüd nad ootavad  panga poolset otsust. «Kui me teame, mis see otsus on, siis saame edasi tegutseda,» lisas ta.

Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek lõppes eile nii, et pangal on nüüd kaks nõukogu. Moskva Panga häältega valiti pangale uus nõukogu, kuid teised aktsionärid seda ei tunnusta.

Neljapäeval toimunud Krediidipanga aktsionäride erakorralise koosoleku kokkukutsumist nõudsid Moskva Pank ning finantsinspektsioon.

Päevakorras oli Kluge ja veel ühe nõukogu liikme väljavahetamine. Krediidipanga nõukogu on valitud 2012. märtsis viieaastase ametiajaga.

Krediidipanga nõukoguliikmete tagasikutsumiseks on vaja 66 protsenti aktsionäride häältest. Moskva Panga käes on ligi 60 protsenti ning tagasikutsumiseks oli vaja leida liitlane väiksemate aktsionäride hulgas, või välistada osa häältest.

Reedel toimunud Krediidipanga nõukogu koosolek toimus 30. märtsil 2012 ametisse nimetatud koosseisus, väikeaktsionäride esindajad Ain Soidla, Andrus Kluge, Boris Belyaev ning Timur Dyakov ja Moskva Panga esindaja Arthur Klaos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles