Väikeaktsionärid keeldusid Krediidipanga uue nõukogu valimisest

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek.
Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Krediidipanga väikeaktsionärid keeldusid täna üldkoosolekul osalemast panga nõukogu uue koosseisu valimisel osalemast.

Aktsionäride üldkoosoleku teine punkt oli ettepanek valida nõukogu liikmeteks Alexander Yashnik ja Ain Alvin.

Koosoleku protokollija märkis selle peale, et kandidaadid pole oma nõusolekut kandideerimiseks koosolekule esitatud ja vastu tahtmist ei saa inimesi nõukogusse valida. Samuti märkis protokollija, et nende isikute nõukogusse määramiseks puudub finantsinspektsiooni nõusolek.

Moskva Panga esindaja kinnitas, et nende nõusolek on telefoni teel saadud. Nõukogu liikme kandidaadid tuvastati tema sõnul telefoninumbri järgi.

Väikeaktsionärid keeldusid seda päevakorrapunkti hääletamast. Hääle andis Moskva Pank ainsana. Poolt oli 23 miljonit häält ehk 59,94 protsenti häältest.

Nõukogu liikmetele tasu maksmise hääletusel jäi peale Moskva panga tahe. Moskva Panga hääled moodustasid selles päevakorrapunktis 59,4 protsenti häältest ja sellega oli otsus vastu võetud.

Krediidipanga teised aktsionärid otsustasid, et Andrus Kluge ja Ain Soidla jätkavad oma ametikohal ning muudatusi panga nõukogu koosseisus ei tehtud.

Neljapäeval toimunud Krediidipanga aktsionäride erakorralise koosoleku kokkukutsumist nõudsid Moskva Pank ning Finantsinspektsioon. Päevakorras oli panga nõukogu esimehe ja veel ühe liikme väljavahetamine. Krediidipanga nõukogu on valitud 2012. märtsis viieaastase ametiajaga. Nõukogu liikmete ennetähtaegseks tagasikutsumiseks on vajalik enam kui 2/3 aktsionäride nõusolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles