SEB panga kasum kasvas kolmandas kvartalis 18 miljoni euroni

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB panga kasum kasvas.
SEB panga kasum kasvas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis oli SEB panga kasum kolmandas kvartalis 18 miljonit eurot, mida on 700 000 eurot rohkem kui möödunud aasta kolmandas kvartalis.

Panga kasum üheksa kuu kokkuvõttes oli 56,7 miljonit eurot, aasta varem oli võrrreldava perioodi kasum 58,9 miljonit eurot.

SEB Eesti tegevustulud ulatusid kolmandas kvartalis 34,4 miljoni euroni, 20012. aastal oli vastav näitaja 4,7 miljonit eurot. Tegevuskulud ulatusid 15,2 miljoni euroni, mullu kolmandas kvartalis 15,2 miljoni euroni.

Laenukahjumite eraldisi suurendas pank 2013. aasta kolmandas kvartalis 1,3 miljoni euro ulatuses.2012. aasta samal perioodil suurendas pank 2,1 miljoni euro ulatuses eraldisi.

SEB pank märgib oma teates, et kolmas kvartal oli väga aktiivne just äriklientide poole pealt - SEB andis kolmandas kvartalis erasektori suurettevõtetele välja uusi laene enam kui 300 miljoni euro väärtuses.

Suurtehingute kõrval on aktiivne ka äriklientide igapäevane tegevus. Teises kvartalis väljastas SEB väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele ligi 700 finantseeringut koguväärtuses ligi 50 miljonit eurot.

SEB on selle aasta kolme kvartaliga andnud mahult ligi 40 protsenti rohkem kodulaene, kui eelmisel aasta samal perioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles