Endine Tallinna abilinnapea teeb maksuparadiisis äri

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Tallinna abilinnapea Ivar Virkus, kellest viimane pilt andmebaasis pärineb 2001. aastast.
Endine Tallinna abilinnapea Ivar Virkus, kellest viimane pilt andmebaasis pärineb 2001. aastast. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kunagine Tallinna abilinnapea Ivar Virkus ajab koos vennaga Šveitsis investeerimisäri, mille üks haruettevõte on registreeritud offshore-piirkonnas ja teenindab haruldaselt rikkaid kliente, kirjutab Äripäev.

Paljudele meenub Virkuse nime kuuldes esimesena, kuidas toonane abilinnapea tuli 2000. aastal lagedale ettepanekuga luua Tallinna südalinna bordellikvartal. Seetõttu algatas opositsioon Mõõdukate (hiljem sotsiaaldemokraatide) ridadesse kuulunud abilinnapea vastu umbusaldusavalduse, aga see kukkus läbi. Ta jätkas ametis veel lühikest aega ning kolis seejärel Šveitsi.

Šveitsi äriregistri andmetel on ta seal kanda kinnitanud 2006. aastal. Sellest ajast saati ei tea eestlased kunagise abilinnapea tegemistest suurt midagi. Ivar Virkuse endised tuttavad sõnavad umbes nii: «Jah, muidugi ma mäletan teda. Aga mida ta seal Šveitsis teeb, seda ma küll öelda ei oska.»

Virkuse vana telefoninumber töötab. Kui Äripäev sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluva Virkuse telefonitsi tabab, viibib ta parasjagu Eestis: «Jah, loomulikult ma käin aeg-ajalt Eestis. Mul on vanemad siin ja lapsed… Aga ma olen Šveitsi resident.» Järgmises lauses aga sõnab Virkus: «Jätaks selle nüüd. Ma tõsiselt ei näe vajadust oma tööd ja eraelu reklaamida kuskil.» Siiski ütleb Virkus, et tema juhitav Trilliance Trust on seitse aastat tegelenud investeerimisega «erinevatesse finantsinstrumentidesse». «Saame hakkama, oleme plussis,» niiviisi iseloomustas endine kindlustusärimees Šveitsi firma käekäiku. Ühtlasi lisas ta, et Šveitsis on tegu tavalise ettevõtlusega, kus midagi ebatavalist isegi ei tasuks otsida.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles