Juhend, kuidas senise töö kõrvalt targalt ja salaja uut töökohta otsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoia oma tööotsingud viimase hetkeni senise tööandja eest saladuses.
Hoia oma tööotsingud viimase hetkeni senise tööandja eest saladuses. Foto: SCANPIX

On suhteliselt mõistlik vaadata uue töökoha järele siis, kui sa veel endises kohas töötad, kirjutab Mashable. Nii ei pea sa ülemäära muretsema, kuidas saad oma kohustused tasutud või et CVsse jääks kahe töökoha vahele pikk vahe, mille peale tööandjad ei pruugi hea pilguga vaadata.

Kuidas aga otsida uut töökohta võimalikult diskreetselt ajal, kui oled veel endise tööandja palgal?

Ei maksa kontoris laialt kuulutada, et otsid uut tööd. Viimane asi, mida sa tahad, on see, et su ülemus tööotsingutest enneaegu teada saaks. Sellepärast planeeri tööintervjuusid kas enne või pärast oma tööaega või võta vaba päev ja kuluta see intervjuudele. Ning ei ole mõtet ilmuda tööle ülikonnas, kui enamasti käid teksades ja t-särgis – tekitad lihtsalt nõnda liigselt küsimusi.

Ära räägi tööotsingutest töökaaslastele. Kiusatus seda teha võib olla suur. Kuid isegi vaid paari lähema sõbraga uudist jagades võib see enneaegu jõuda su ülemuse kõrvu. Mõnes firmas ollakse lausa nii karmid, et lastakse inimene sellise asja välja tulles lahti. Samuti võib ülemus teha su elu põrguks ja sundida sind lahkuma enne, kui sa selleks valmis oled.

Ära kasuta tööotsingutel senise tööandja kontoritehnikat. Väga halb mõte on suhelda potentsiaalse uue tööandjaga senise tööandja meiliaadressilt.

Vaata üle oma soovitajad. Oluline on tööintervjuul mainida, et sa oled praegu tööl. Tõenäoliselt sa ei taha, et nad küsiksid soovitusi sinu praeguselt ülemuselt, vaid pigem ürita leida soovitajateks inimesed, kes pole otseselt su senise töökohaga seotud. Ole kindel, et su võimalik tulevane tööandja teaks, et sa tahad tööotsingud hoida konfidentsiaalsetena.

Ära jäta senist tööd unarusse. Kui kogu sinu tähelepanu on suunatud uue töö leidmisele, võib see hõlpsasti nii juhtuda. Panusta endiselt senisesse töösse 100 protsenti, sest isegi kui oled otsustanud lahkuda ja uue töö otsimine on sulle kui teine töökoht, saad niimoodi tulevikuks kaasa head soovitused.

Üldine soovitus on aga olla tööotsingutes ettevaatlik ning mitte põletada enneaegu sildu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles