Tõniste: lõplik tõde selgub kohtus

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõniste sõnul pole toetuse maksmiseks alust.
Toomas Tõniste sõnul pole toetuse maksmiseks alust. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Riigikogu majanduskomisjoni liikme ja IRLi fraktsiooni kuuluva Toomas Tõniste sõnul pole täna selge, et Graanul Investil on nii tugev õigustatud ootus, et toetuse mittesaamine halvendaks Eesti investeerimiskliimat. Seetõttu ei toetanud IRL eile riigikogu majanduskomisjonis Reformi- ja Keskerakonna saadikute häältega läbi läinud taastuvenergia toetuse ettepanekut. 

«See, et nemad [Graanul Invest] leidsid kunagi võimaluse tõlgendada seadust niimoodi, et nad saavad oma tarbeks toetust, ei anna alust hakata spetsiaalselt kellelegi iga aasta 400 000 eurot maksma,» lausus Tõniste.

Tõniste sõnul räägivad õiguslikud analüüsid väga erinevat juttu, kuna majandusministeeriumi, Konkurentsiameti ning riigikogu õigusosakonna meelest ei tohiks ettevõttel toetuseks õigustatud ootust olla. «Ainus, kes teisele tulemusele jõudis, oli vastaspoole tellitud advokaadibüroo, aga eks see, kes muusika tellib ka vastava tõe saab ja lõplik tõde selgub kohtus,» rääkis Tõniste.

Lisaks tunnistas Tõniste, et kuuleb Graanul Investi juhi Raul Kirjaneni 100 000-kroonisest annetusest Reformierakonnale esimest korda. «Ma olen just imestanud, et kust tuli selline surve õiguspärast ootust niimoodi tõlgendada, aga paratamatult hakkas mul nüüd seda kuuldes mõte liikuma,» ütles Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles