Ligi kaks kolmandikku eestimaalastest teeb tööd, mida nad ei armasta

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

CV Keskuse tööportaali  uuringust selgus, et ligi kaks kolmandikku inimestest lahkuksid oma praeguselt töökohalt, kui nad võidaksid loteriiga miljon eurot. See tähendab, et nad teevad tööd, mida tegelikult ei armasta.

Krooniajal oli Eestis üle 110 lotomiljonäri, kuid miljoni euro suurust võitu pole veel kellelgi õnnestunud vormistada. Kui võiduvõimalused oleksid suuremad, siis võiks lotovõitu pidada Eesti ettevõtjatele suureks riskiks, sest 67 protsenti töötajatest kaaluksid tõsiselt töölt lahkumist.

Nimelt viis CV Keskus läbi uuringu, et välja selgitada, kui paljud vastanutest loobuksid koheselt oma praegusest töökohast, kui saaksid teada, et rahaliselt on nende tulevik kindlustatud. Selgus, et 53 protsenti vastanutest lahkuksid oma tänaselt tööpostilt kindlasti ning 14 protsenti vastas, et arvatavasti loobuksid ka nemad praegusest tööst. 

Mõned kuud tagasi viidi ka USAs läbi sarnane uuring. Seal olid ligi kaks kolmandikku vastajatest kindlad, et jätkaksid oma praegusel tööpostil isegi siis, kui nad võidaksid 10 miljonit dollarit. Lisaks leidis 44 protsenti ameeriklastest, et nad jätkaksid täpselt samal tööpostil ning 23 protsenti vastanutest vahetaksid tööd. Eestlastest jätkaksid kindlameelselt oma praegust tööd kõigest 15 protsenti ning 18 protsenti vastanutest leidis, et arvatavasti jätkaksid ka nemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles