Nordea Eesti kasum väikses languses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pank.
Nordea pank. Foto: Toomas Huik

Nordea Eesti teenis üheksa kuuga ligi 35,5 miljonit euri puhaskasumit, mida on 8,7 protsenti vähem kui mullu sama perioodil.

Samas on Nordea kasvatanud aastases võrdluses kliendibaasi 7 protsenti ning suurendanud hoiuste mahtu 27 protsenti, teatas pank pressiteate vahendusel.

«Nordea järjepidev selgitustöö säästmise tähtsustamisel on vilja kandnud. Oleme aastaringselt panustanud regulaarse säästmisharjumuse kujundamisse ning rõhutanud tuleviku tarbeks puhvrite kogumise vajadust. Panga säästu- ja investeerimistoodete maht on kasvanud võrreldes aastataguse ajaga 28 protsenti,» kommenteeris panga juht Vahur Kraft.

Nordea Eesti laenuportfell ulatus septembri lõpus ligi 3,1 miljardi euroni, millest liisinguportfell moodustab 610 miljonit eurot, kasvades pisut võrreldes aastataguse perioodiga.

Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 1,9 miljardit eurot ning eraisikute laenu- ja liisinguportfell ulatus septembri lõpus üle miljardi euro- mõlemad kasvasid mõnevõrra aastataguse perioodiga võrreldes. Jätkuvalt hoiab Nordea teist positsiooni ka Eesti ettevõtete laenuturul.

Tulude vähenemist on oluliliselt mõjutanud intressitulu langus, mis tuleneb rekordmadalatest baasintressidest ja Euroopa Keskpanga rahapoliitikast. Samal ajal on teenustasutulud ja muud tegevustulud võrreldes aastataguse perioodiga kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles