Tallinki uus hotell sobib ruttavale turistile

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegijal juhtub: veeämbrid tuliuue Tallinki Riia hotelli fuajeepõrandal läbi tilkuva lae all.
Tegijal juhtub: veeämbrid tuliuue Tallinki Riia hotelli fuajeepõrandal läbi tilkuva lae all. Foto: Andrus Karnau

Kahel viimasel korral, kui olen Riias ööbinud, on hotellipidaja üllatanud vahuveinipudeliga. Hilja öösel surmväsinuna võõra linna hotellitoas maitseb jääkülm vein päris hästi.


Revali Elizabetes saime broneerimisvea tõttu toa, kus eelmised külalised olid vannitoa ukse ära lõhkunud. Tühja kah, ühe öö saab hakkama ka ukseta. Aga tuba oli unustatud ka koristada. Tuletasin seda administraatorile meelde ja öösel Riga Arenalt naastes ootas meid peale puhaste linade ka jääkülm vahuvein.



Tallinki uues hotellis olid uksed korralikult ees ja tuba piinlikult puhas, aga vahuvein oli üllatusena ikkagi tuppa toodud. Ainult et hotelliteenijad olid unustanud jäänõu lisada. Õnneks oli meil endal pudel külma pandud. Aga ootamatu tähelepanu on ikkagi meeldiv. Võib-olla olime esimesed ööbijad selles toas?



Hotelli valikul mängivad kõige tähtsamat rolli asukoht ja hind. Tallinki uus hotell Riias asub vanalinna piiril, raudteejaama ja sealse Stockmanni kõrval. Eksitav on vaid Tallinki reklaam, mis ütleb, et hotell on 50 meetri kaugusel bussijaamast. Võõrastemaja kõrval ongi kohalike busside väljumispaik. Tallinna buss jätab turisti umbes kilomeetri kaugusele.



Hinnal pole kah midagi viga. Mõni päev enne ametlikku avamist tuba broneerides saime hinnaks 49 eurot. Revali Elizabetes oleks tuba olnud samaks nädalavahetuseks kaks korda kallim, Reval Latvijas umbes poole kallim. Aga 49 eurot oli ka avamisaja reklaamhind.



Uus hotell on alati parem kui vana, sest kõik on puhas ja lõhnab värskelt. See on Tallinki Riia hotelli kaheldamatu konkurentsieelis eeloleval suvel. Meeldejäävaks detailiks interjööris on veripunased lühtrid administraatorite laua kohal ja laeva korstnaid meenutavad metallkaunistused fassaadil.



Viimaste järgi tunneb Tallinki hotelli ka Tallinnas. Hotelli koridorid on valgusküllased ja avarad. See on suur pluss. Pruun ja hall toon toakujunduses on praktiline, aga natuke raskepärane.



Uues hotellis ei pruugi kõik kohe laitmatult sujuda. Et veevärgiga on probleeme, sellest andsid märku ämbrid fuajee läbitilkuva lae all, kuid ka dušivee kõikuv temperatuur. Aga lõppude lõpuks käisin ma Riias heavy metal bändi kontserdil. Ettearvamatute kuuma ja külma vee sööstude pärast kurta sobiks ehk Raimonds Paulsi esinemise järel.



Hommikusöök oli Riia Tallinki hotellis liiga varajane. Pühapäeva hommikul pidi kell üheksa tõusma, et kohvile ja pudrule jõuda. Hommikusöögilaud oli kriisiajale omaselt kokkuhoidlik, ei midagi üllatavat. Aga kõhu sai täis, kui kaks korda käia. Restoranis olid Rootsi laua toidusildid muide ka eestikeelsed, teatades rõõmsalt: puder, puuvilja salat ja heeringas sinepikastmes.



Sinimustvalge fassaadil ja eestikeelsed toidusildid olid ka ainsad viited Tallinki eestimaisele päritolule. Igaunija on Lätis kõva kaubamärk, nii tasuks ka Tallinkil seda rohkem toonitada.


Tallink Riga on üks käepärane hotell kiirustavale turistile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles