Eesti muusikud võivad tulevikus Youtube'i abil lisa teenida

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikud võivad tulevikus Youtube'i abil lisa teenida.
Muusikud võivad tulevikus Youtube'i abil lisa teenida. Foto: AFP/SCANPIX

Rootsi suurim muusikute autoriõigustega tegelev ühing sõlmis äsja lepingu, mille järgi hakkavad Rootsi artistid saama nende muusika Youtube´i keskkonnas mängimise eest tasu.

Artisti tasu suurus sõltub sellest kui palju videol vaatajaid on. Eesti loodab sarnase lepinguni jõuda lähiajal.

Eesti autorite ühingu muusikateoste salvestamise osakonna  juhataja Mario Kivistiku sõnul peaksid lähiajal Rootsile lisanduma ka Soome, Norra ja Taani ning järgmine ring on tõenäoliselt Eesti, Läti ja Leedu.

Kivistiku sõnul on nad läbirääkimisi Youtube’ga üritanud pidada juba ligi kolm aastat, kuid lõpusirgele hakkavad need jõudma alles nüüd.

«Peamiseks probleemiks on olnud ühe poole suurus ja teise poole väiksus. Seetõttu on väiksema poole võimalused protsessi kiirendada ka üpris piiratud,» kommenteeris Kivistik E24-le.

Globaalsed tegijad võtavad Kivistiku sõnul  tihti ette mitte üksiku väikeriigi, vaid mõne piirkonna ning see, et Rootsiga lepinguni jõuti, viitab tema hinnangul sellele, et ka Eestil on lootust.

«Võimalik, et veel selle aastanumbri sees, aga see pole esialgu veel kindel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles