Vitsur: langus on jäänud seljataha

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits.

Arengufondi majanduseksperdi Heido Vitsuri sõnul kinnitavad statistikaameti tööstustoodangu kohta avaldatud andmed, et langusperiood on jäänud seljataha.


«Kõige tugevam näitaja on see, et märtsis toimus tööstustoodangu kasv veebruari suhtes (4 protsenti - toim.). See näitab, et liigume tõusujoones.



Samas peab arvestama ka sellega, et veebruar oli lühike kuu, mis ei anna olukorrast täit ülevaadet. Kuid meie jaoks on hetkel kõige positiivsem ikkagi see, et toimub tõus ning langusperiood on jäänud hetkel seljataha,» kommenteeris Vitsur.



Samas hindas ta, et euro ja seeläbi ka krooni nõrgenemine mitmete teiste valuutade suhtes annab Eestile teatava konkurentsieelise nendel turgudel, kus ei kaubelda eurodes.



«Selles mõttes on meie jaoks soodsad nii euro odavnemine kui ka maailmamajanduse paranemine. Momendil võib olukorda vaadata kerge optimismiga,» hindas majandusekspert.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles