Elektrilevi saab Harju Elektrilt 17 miljoni euro eest komplektalajaamu

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi võrgus on kokku 23 252 alajaama.
Elektrilevi võrgus on kokku 23 252 alajaama. Foto: Elektrilevi OÜ

Jaotusvõrguettevõte Elektrilevi sõlmis lepingud kahel riigihankel edukaks osutunud Harju Elekter Elektrotehnikaga, kes tarnib kolme aasta jooksul ligikaudu 1900 komplektalajaama. Kahe lepingu orienteeruv maksumus kokku ulatub üle 17 miljoni euro, vahendab ettevõte.

Komplektalajaamad on tänapäevased väiksemad alajaamad, mida saab komplekteerida üksikutest seadmetest konkreetse võrgu vajaduste järgi. «Üks hange puudutas lihtsamaid ning teine selliseid alajaamasid, mida on võimalik automatiseerida – distantsilt juhtida, lugeda infot rikete kohta ja jälgida pingekvaliteeti. See aitab kaasa rikete avastamisele ja kiiremale kõrvaldamisele,» selgitas Elektrilevi hangete osakonna juhataja Koit Semjonov.

Semjonovi sõnul paigaldab Elektrilevi komplektalajaamu aastas ligikaudu 600, vahetades välja nõukogudeaegseid vananenud seadmeid ja ehitades uusi võrguühendusi. Lisaks paigaldatakse kesk- ja madalpingealajaamadest aastas ka sadakond mastalajaama.

Elektrilevi võrgus on kokku 23 252 alajaama, mille funktsiooniks on elektrit jaotada ja pinget võrguseadmetele sobivaks muuta. Neist 269 on suured piirkonnaalajaamad, 238 jaotusalajaamad ning 22745 kesk- ja madalpingealajaamad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles