Swedbanki Eesti üksuse kasum oli 48,9 miljonit eurot

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimases kvartalis kasvas eelkõige ettevõtete seas nõudlus uute laenude järele, ütles Swedbanki juht Eestis Priit Perens.
Viimases kvartalis kasvas eelkõige ettevõtete seas nõudlus uute laenude järele, ütles Swedbanki juht Eestis Priit Perens. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Swedbanki Eesti üksuse 2013. aasta kolmanda kvartali kasum oli 48,9 miljonit eurot, võrreldes 39,3 miljoni euroga eelmisel aastal. Kasv tulenes peamiselt suuremast puhtasintressitulust, suurematest netoteenustasutuludest ja laenukahjude eraldiste kahanemisest.

«Viimases kvartalis kasvas eelkõige ettevõtete seas nõudlus uute laenude järele, samuti on jätkuvalt paranenud krediidikvaliteet. Hea meel on näha, et sõlmitud on nii mõnedki suured tehingud, mis on olulised ka Eesti majanduse jaoks. Hea näide selle kohta on Eesti Meedia kontserni väljaostu rahastamine. Vaatamata tegevusmahu suurenemisele oleme säilitanud kontrolli kulude üle,» ütles Swedbanki juht Eestis Priit Perens.

2013. aasta teises kvartalis oli Eesti majanduse reaalkasv eelmise aastaga võrreldes üks protsent, nominaalkasv oli samal perioodil 5,9 protsenti. Euroala taastumise taustal jääb kasv Eestis eeldatavasti stabiilseks. Kasvavate sissetulekute ja suureneva kindlustunde toel peaks majapidamiste ostujõud jätkuvalt tugevana püsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles