LHV Group teenis kolmandas kvartalis 1,2 miljonit eurot kasumit

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV sai kolmandas kvartalis 1,2 miljonit eurot kasumit.
LHV sai kolmandas kvartalis 1,2 miljonit eurot kasumit. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Selle aasta kolmandas kvartalis teenis LHV Group 1,2 miljonit eurot puhaskasumit, millest pank teenis 400 000 eurot, varahaldus 500 000 eurot ja teised tütarettevõtted 300 000 eurot.

Üheksa kuuga teenis LHV Group puhastulu 16,8 miljonit eurot, mis oli 74 protsenti suurem kui eelmise aasta samal perioodil, teatas LHV.

Ettevõtte kulud olid 11,3 miljonit eurot ehk 12 protsenti suuremad kui eelmise aasta samal perioodil ja laenuprovisjonid 1,9 miljonit eurot.

Puhastulust moodustasid 7,6 miljonit eurot intressitulu, 6,7 miljonit eurot teenustasutulu ja 2,6 miljonit eurot finantstulu.

LHV Groupi üheksa kuu puhaskasumiks kujunes 3,6 miljonit eurot, millest pank teenis 2,2 miljonit eurot, varahaldus 1,1 miljonit eurot ja teised tütarettevõtted 300 000 eurot.

«Kolmandas kvartalis jätkus panga laenuportfelli kiire kasv, mis loob head eeldused intressitulude ja kasumlikkuse kiiremaks kasvuks edaspidi,» ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. Kõige kiiremini kasvasid ärilaenude ja liisingu portfellid.

Septembri lõpu seisuga oli LHV Groupi bilansimaht 337 miljonit eurot. Panga hoiuste maht oli kvartali lõpuks 288 miljonit eurot ja laenude maht 187 miljonit eurot.

Panga klientide poolt hallatavad varad kasvasid kolmanda kvartali lõpuks 276 miljoni euroni ja varahalduse poolt hallatavad varad 355 miljoni euroni.

LHV on Eesti kapitalil põhinev pangandusgrupp, mille valdusesse kuuluvad LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV klientideks on eraisikud, väikese ja keskmise suurusega ettevõtted ning institutsionaalsed investorid.

LHV esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias, Vilniuses ja Helsingis. LHV-s töötab ligi 200 inimest.

LHV pangateenuseid kasutab üle 50 000 kliendi. LHV pensionifondidel on üle 120 000 kliendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles