Nelja Energia kavandab investorite ringi laiendamist

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Nelja Energia juht Martin Kruus.
OÜ Nelja Energia juht Martin Kruus. Foto: Mihkel Maripuu

Tuuleenergiaettevõte Nelja Energia uurib lähikuudel võimalusi investorite ringi laiendamiseks ning rahvusvahelistelt finantsturgudelt lisakapitali kaasamiseks.

Ettevõtte juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul tingib uute investorite otsimise ja täiendava kapitali kaasamise vajaduse ettevõtte kiire areng.

«Lähema kahe-kolme aasta jooksul on ettevõtte edasiseks arenguks vaja investeerida ligi 200 miljonit eurot. Nende plaanide ladusamaks elluviimiseks on mõistlik tuua omanike ringi uut jõudu,» selgitas Kruus.

«Novembris alustame road-show’d Euroopa finantskeskustes ning plaanide kohaselt on tuleva aasta alguses uued investorid leitud ja aasta keskel tehing lõpetatud,» lisas Kruus.

Samas on ettevõtte juhi sõnul kindlasti oluline, et Nelja Energia enamusosalus jääb praeguste aktsionäride, sealhulgas pikaajalise strateegilise investori Norra ettevõtte Vardar Eurus AS, omandisse.

«Uute investoritena näeme pigem pikaajalisi finantsinvestoreid. Kindlasti on see ka Eesti pensionifondidele heaks võimaluseks investeerida Baltimaade taastuvenergeetikasse,» lisas Kruus.

Nelja Energia nõustajaks uute investorite leidmisel on Londonis asuv taastuvenergeetika valdkonna finantsnõustamisele spetsialiseerunud ettevõte Augusta & Co.

Nelja Energia on Põhjamaade ja Eesti kapitalil baseeruv tuuleenergia tootja ja arendaja. Firmal on kolmes Balti riigis tuuleparke koguvõimsusega 223 megavatti, tänaseks on investeeritud kokku 400 miljonit eurot.

Juunis avas ettevõte Leedus riigi suurima tuulepargi võimsusega 39,1 megavatti, augustis avati koos Eesti Energiaga Paldiskis 45 megavatise tuulepargi ning hiljuti võitis Nelja Energia Leedu riikliku konkursi uue 60 MW suuruse tuulepargi rajamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles