Facebook kaotab teismeliste postituste jagamispiirangu

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem piiras sotsiaalvõrgustik 13-17-aastaste kasutajate postituste avaldamist.
Varem piiras sotsiaalvõrgustik 13-17-aastaste kasutajate postituste avaldamist. Foto: SCANPIX

Facebook on ammu julgustanud oma täiskasvanud kasutajaid isiklikku teavet võimalikult avalikult jagama. Nüüd tahab ettevõte, et ka teismelised kõike jagaksid, mis omakorda muudaks nad turundajatele paremini ligipääsetavaks.

Facebook andis eile oma blogipostituses teada, et teismelised kasutajad saavad nüüd oma postitusi avalikuks teha. Varem piiras sotsiaalvõrgustik 13-17-aastaste kasutajate postituste avaldamist, lubades neid ainult oma sõprade või sõprade sõpradega jagada. Teismelistel kasutajatel on nüüd ka võimalus lülitada sisse oma konto «jälgimine», mis lubab nende avalikke postitusi jälgijate uudisvoos kuvada.

Sotsiaalvõrgustik ise väidab, et uued seaded hoopis suurendavad teismeliste privaatsust ja turvalisust, kuna Facebook võtab kasutusele hüpikaknad, mis tuletavad neile meelde, et avalikke postitusi on võimalik kõigil näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles