Venemaa tahab välismaalastele kinnisvara omandamisel piiranguid seada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp Kremli taustal.
Venemaa lipp Kremli taustal. Foto: AFP / Scanpix

Vene riigiduuma kavandatav seaduseelnõu seaks piiranguid Vene kodakondsuseta isikutele, kes soovivad ametliku loata kinnisvara rentida või osta, kirjutas väljaanne Barents Observer kolmapäeval.

Välismaalastel oli juba varem keelatud omada Venemaal maad ja hooneid näiteks Norra, Soome või Põhja-Jäämerega piirnevatel aladel.

Uue seaduse jõustumisel hakkaksid sarnased piirangud 2015. aasta algusest alates kehtima kogu Venemaal, teatas uudisteagentuur RIA Novosti.

Välisinvestorite tegevusele ulatuslikku mõju avaldava eelnõuteksti koostamist veab majandusarengu ministeerium, konsulteerides ka Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB), siseministeeriumi, välisministeeriumi ja migratsiooniametiga.

Meetme eesmärgiks on ennetada välismaalaste getostumist Venemaal, mis on tuhandete Kaukaasiast ja Kesk-Aasiast saabuvate võõrtööliste tõttu eriti suureks probleemiks saanud Moskvas. Immigrantide asumite pärast on varem muret väljendanud nii president Vladimir Putin kui ka Moskva linnapea Sergei Sobjanin.

See, milline Vene amet rendi- ja ostulubasid väljastama hakkaks või mis saab juba välismaalaste omanduses oleva kinnisvarast, ei ole veel selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles