Jänkid napsavad võileivahinnaga Iiri losse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loss Lääne-Iirimaal.
Loss Lääne-Iirimaal. Foto: AFP / Scanpix

Kõik kelle silmad esmakordselt Humewoodi lossile langevad, ahhetavad ja löövad lihtsalt käsi kokku – maja nagu muinasjutus.

Loss on uhke, tornidega ning näeb välja nagu oleks ta Hollywoodi filmivõtete tarvis püsti pandud, kirjutab New York Times.

Humewood istub 427 aakril pooleteise-tunnise autosõidu kaugusel Dublinist. Hoones on 15 magamistuba, ballisaal, banketisaal, piljardisaal ja mida kõike veel.

Ja see kõik kuulub nüüd John Malone’ile Ameerikast – läinud novembris napsas 72-aastane miljardär lossi summa eest, mis on tema jaoks taskuraha.

Mees maksis 1860ndatel ehitatud üle 3000 ruutmeetrise pinnaga kindluse eest umbes 8 miljonit eurot. Seda on ligikaudu kolmandik vähem kui maja eest maksti 2006. aastal, mil Iirimaal möllas veel kinnisvarabuum.

Küsimus pole aga ilmtingimata rahas: «Eks ma ostsin selle lossi ikka rohkem armastuse pärast,» tunnistab Iiri juurtega Malone.
Üha rohkem leidub varakaid ameeriklasi, kes sularaha eest esivanemate maal losse ja mõisamaju soetavad, tõdeb NYT.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles