Ollila: Nokia otsus Windowsi kasutamiseks oli viga

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorma Ollila
Jorma Ollila Foto: SCANPIX

Nokia endine tegevjuht Jorma Ollila möönab, et 2011. aasta otsus võtta kasutusele Windows’i operatsioonisüsteem oli viga ning telefoniüksuse müük Microsoftile oli tema jaoks šokk.

«Meil ei õnnestunud luua konkurentsivõimelisi tooteid ja alternatiivi kahele valitsevale ettevõttele,» ütles Ollila ajalehele Helsingin Sanomat.

Ollila sõnul oli Nokia suurimaks probleemiks tarkvara, mida juhtkond ei suutnud lahenda juba alates 1990ndatest aastatest.

Ollila sõnul soovis Nokia keskenduda kallimatele mobiiltelefonidele, nagu seda tegi Apple, kuid selle vastu olid mobiilioperaatorid, kes on telefonide müügi peamiseks kanaliks, kes soovisid pakkuda klientidele odavamaid telefone.

Jorma Ollila, kes oli Nokia tegevjuht aastatel 1992-2006, ettevõttest sai maailma suurim mobiilitootja. Ettevõtte nõukogu esimees oli ta 2012. aasta maini.
Täna esitletakse Ollila memuaare «Võimatu õnnestumine» (Mahdoton menestys).

Praegu on Jorma Ollila naftakompanii Royal Dutch Shell nõukogu esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles