Inimesed tahavad töötada oma ettevõtete kaudu

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Seeder
Kadri Seeder Foto: Erakogu.

Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder ütles Äripäeva Palgafoorumil, et aina enam paistab palgaturul silma trend, kus inimesed tahavad töötada oma väikeettevõtete kaudu, mitte lihtsalt palgatöölisena.

«Inimesed tahavad rohkem iseseisvust ja vastutust,» ütles Seeder. «Väikeettevõtete arv tõuseb, meespalgatöötajate arv on langemas. Noored «vihased» mehed ei kujuta ette, et nad 10 aastat töötavad ühel ametikohal, nad tahavad kiireid muutusi ja arvavad, et see on pigem võimalik oma ettevõtte kaudu töötades.»

Töötajate palgaootustest rääkides ütles Seeder, et need on enam-vähem nii suured, kui palgad ongi. Tema sõnul on kindlad töötajate grupid, kes millegipärast ei taha või ei julge palka küsida. «Naised millegipärast ei julge palka küsida, nii kui nad mingisse sektorisse lähevad, nii seal palgad kukuvad. Paistab ka vene keelt emakeelena kõnelevad inimesed väärtustavad ennast madalalt, samuti need inimesed, kes elavad kaugemates kohtades,» rääkis Seeder.  «Eesti inimesed lähevad pigem ära, kui neil on raske. Nad lähevad Soome, mitte ei hakka mässama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles