Kallas: õhuruumi sulgemine läks maksma kuni 2,5 miljardit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas Brüsselis.
Siim Kallas Brüsselis. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kavatseb astuda kiireid samme leevendamaks tuhapilve tekitatud majanduslikku mõju lennufirmadele, teatas transpordivolinik Siim Kallas täna.


Kahjum võib tema sõnul ulatuda 1,5-2,5 miljardi euroni (23,5-39 miljardit krooni), vahendas AP Kallase sõnu täna Brüsselis antud pressikonverentsil.

Selles summas sisaldub kogu lennutööstuse kahjum, alates lennufirmadest ja -jaamadest, lõpetades reisikorraldajate ja maapealsete teenindajatega, lisas Reuters. Kallas ütles, et majandusteadlasena suhtub ta lennutööstuse poolt esitatud numbritesse skeptiliselt.

Eestlasest voliniku sõnul valmistab EL praegu ette lühiajaliste ja struktuuriliste meetmete paketti, mis peaks aitama liikmesriikidel ja lennufirmadel tulevikus sarnase kriisiga paindlikumalt toime tulla.

Üle-eelmisel nädalal purskama hakanud Eyjafjallajökulli vulkaanist paiskunud tuhapilve tõttu suleti kuueks päevaks suur osa Euroopa õhuruumist, tühistati üle 100 000 lennu ning üle kümne miljoni reisija jäi tuhavangi.

Kallas on kutsunud tulevaks teisipäevaks kokku ELi transpordiministrite erakorralise kohtumise, et kiiremas korras reformida Euroopa killustunud lennuliiklussüsteem. Kallase sõnul vajab Euroopa «üheainsa Euroopa taeva jaoks ühtainsat reguleerijat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles