Indrek Luukas: spetsialistid ei looda Hiina terminalist Eesti transiidile imet

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Luukas
Indrek Luukas Foto: Stanislav Moškov/Saldo

Hiina kaupade jaotuskeskus Tallinnas tähendaks suuremahulist turu ümberkorraldamist ja Aadu Luukase poeg Indrek Luukas ei tea spetsialistide ringkonnas peaaegu kedagi, kes sellesse usuks.


«Mõte hakata tulevikus miljon TEUd Hiina kaupa Balti mere regioonis väiksemate laevadega Muugalt edasi toimetama on sama, mis püüda propellerpükstesse rõivastatuna kuule lennata,» ütles Indrek Luukas ajakirjale Saldo.

Samas peab Indrek Luukas äärmiselt kahetsusväärseks, et istuva peaministri arvates on transiit marginaalse tähtsusega tegevusala.

Kuigi on selge, et Venemaa arendab oma sadamaid, ei jaga Indrek Luukas nende inimeste pessimismi, kes ütlevad, et transiit hääbub Eestis täielikult.

Luukas peab kahetsusväärseks, et Eesti riigil puudub transiidi arengukava ning ütleb, et seega on jätnud otsustajate eliit midagi tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles