EL innustab Ida-Euroopa riike arendama raudteetransporti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit innustab Ida-Euroopa riike arendama raudteetransporti
Euroopa Liit innustab Ida-Euroopa riike arendama raudteetransporti Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Liit innustab Ida-Euroopa riike senisest rohkem arendama raudteeinfrastruktuuri ja selleks on uues, alates 2013. aastast kehtima hakkavas transpordivõrgustike arendusprogrammis kavas pakkuda rohkem stiimuleid.

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas ütles, et Euroopas võib ikka veel näha raudset eesriiet, kus Lääne-Euroopas on raudteed hästi välja arendatud, Ida-Euroopas aga nigelalt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Euroopa transpordivõrgustike arendamise kava ehk nn TEN-T programm sisaldab 30 prioriteetset ühendusteede rajamise projekti üle Euroopa, millest kaks kolmandikku on seotud raudteeühendustega. TEN-T nimekirjas on ka Rail Baltica.

Siim Kallas tunnistas, et hetkel ei paku TEN-T programm piisavalt stiimuleid Kesk- ja Ida-Euroopa riikidele raudteede eelisarendamiseks.

Kui Belgiast saab rongiga igale poole Euroopasse, siis hiljutine tuhakriis näitas, et Belgiast Eestisse saamiseks on ainus võimalus bussi istuda, sest Eestist saab rongiga vaid Venemaale ja Lätti.

Uus TEN-T programm hakkab kehtima pärast aastat 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles