Webmedia suveülikooli soovib pääseda 111 noort

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarkvaraarendaja Webmedia on pärjatud kõige pere- ja töötajasõbralikuma firma tiitliga.
Tarkvaraarendaja Webmedia on pärjatud kõige pere- ja töötajasõbralikuma firma tiitliga. Foto: Stanislav Moškov / Arvutimaailm.

Tarkvarafirma Webmedia suveülikooli soovib astuda rekordiliselt palju ehk 111 noort, mistõttu suurendatakse planeeritud õppekohtade arvu kuni kaks korda.

Suurem osa kandidaatidest on teise või kolmanda kursuse IT erialade tudengid, kuid on ka esmakursuslasi, magistrante ja üks doktorant, teatas ettevõte.

«Kui siiani oleme koolitanud umbes kümmekond noort aastas, siis sel korral ilmnenud kaks-kolm korda suurem tung meie suveülikooli pani kaaluma õppekohtade juurdeloomist,» ütles Webmedia arendusjuht Ivo Mägi. «Seetõttu otsustasime sel suvel vastu võtta kuni 20 tudengit.»

Selleks, et suveülikooli pääseda, peavad kõik kandidaadid sooritama oma erialale vastava katseülesande. Edukamad kutsutakse vestlusele, misjärel selguvad selle suve tudengid.

Suveülikoolis osalejad saavad sõltuvalt rollist 5-12 päeva klassikoolitust vahendite ja tehnoloogiate osas, millega neil oma töös kokku tuleb puutuda. Sellele järgneb kaheksa nädalat tööd reaalsetes projektides juhendajate järelvalve all.

Mägi sõnul on Webmedia suveülikool oluline praktiline lisa sellele tööle, mida Webmedia külalislektorid käivad Tartu Ülikoolis ja Tallinna Tehnikaülikoolis iganädalaselt tegemas. «See aitab noori eluks ette valmistada ja annab neile tunnetuse, kuidas tarkvara tegelikult luuakse,» lisas ta.

2005. aasta lennus õppinud tänase Webmedia süsteemiarhitekti Juhan Aasaru sõnul astus ta Webmedia esimesse suveülikooli pärast Tallinna Tehnikaülikooli lõpetamist. «Tudengina olin programmeerimise selgeks saanud, aga alles oma esimeses tööalases projektis õppisin mentori juhendamisel kasutama õigeid töövahendeid ja tarkvara arendamise metoodikaid,» rääkis ta.

«Sama aasta sügisel jäin Webmediasse osalise tööajaga tööle ja töö kõrvalt lõpetasin kolme aastaga Tartu Ülikoolis informaatika magistriõppe,» lisas Aasaru.

Webmedia suveülikooli kandideerib sel korral 23 analüütikut, 61 arendajat ja 27 testijat. Suurim osa neist õpib Tartu Ülikoolis (53), ülejäänud aga IT Kolledžis (20), Tallinna Tehnikaülikoolis (14), TTÜ Virumaa Kolledžis või Mainori Kõrgkoolis.

2005. aastal esimese Eestis tegutseva tarkvaraettevõttena oma suveülikooli asutanud Webmedia pakub tööd ligi 250 inimesele, olles sel aastal oma kollektiivi umbes 30 inimese võrra kasvatanud.

Viimasel kolmel aastal suveülikoolis käinud 24 tudengist töötavad täna Webmedias kõik 24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles