G20: majanduse taastumine on olnud oodatust kiirem

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buckinghami palees G20 juhtide vastuvõtul tehtud ühisfoto
Buckinghami palees G20 juhtide vastuvõtul tehtud ühisfoto Foto: AFP / Scanpix

Maailma majanduse taastumine on olnud kiirem kui oodatud, tõdeti jõukate ja tõusva majandusega riikide G20 rahandusministrite ja keskpangajuhtide kohtumisel.

Lõppkommünikees kiideti ka enda samme - lisaraha suunamist majandussse ja intressimäärade alandamist - mis aitasid ülemaailmset finants-paanikat peatada, vahendasid

ERR-i Uudised

.

Samas hoiatati ka liigse enesekindluse eest, sest paljude riikide võlakoorem ulatub praegu Teise maailmasõja aegsele tasemele ning Kreeka olukord näitab, kui ohtlik see võib olla.

G20 rõhutas vajadust välja töötada sammud, kuidas loobuda erakorralistest kulutustest ja laenumeetmetest nii, et see majanduse taastamist ei kahjustaks.

Kõige suuremaid erimeelsusi tekitas G20 riikide hulgas Rahvusvahelise Valuutafondi ettepanek kehtestada pankadele maksud, et maksumaksjad üksi ei peaks pankade kulukaid abipakette kinni maksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles