Air Baltic sihib Tallinna Lennujaama maapealset teenindust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Check-in lennujaamas..
Check-in lennujaamas.. Foto: AFP Photo/SCANPIX.

Lätlaste Air Baltic tahab tulevikus kõvasti Estonian Airi ja Tallinna Lennujaama kannale astuda, palgates lennupersonaliks eestlasi ning trügides maapealse teeninduse «turule.»

Eeldatavasti juunis hakkab Tallinna Lennujaamas ööbima kuni kolm Air Balticu lindu. See tähendab, et lennukite meeskond, kelleks eeldatavasti saavad olema eestlased, lendavad hommikul välja ning tulevad öösel n-ö koju tagasi.

See on aga üks osa lätlaste plaanidest Eesti turgu vallutada. Siiamaani on nad üritanud vaid Estonian Airi turgu ja kliente võita, pikemas perspektiivis on lennufirma näo ja ametliku kõneisiku Janis Vanagsi sõnul plaanis hakata pakkuma ka maapealset teenindust.

Riia lennujaamas Air Baltic seda juba teeb firmaga North Hub. Vanagsi sõnul 30 protsenti odavamalt kui konkurent, kelleks on Riia lennujaama oma tütarfirma. Tõenäoliselt hinnaga üritatakse võita ka Tallinna.

Siiani seda veel tehtud pole, kuna Tallinna Lennujaam töötavat Vanagsi sõnul aeglaselt, et oma monopoli lõpetada. «Riias ei kasuta mitmed firmad lennujaama teenust. Lufthansa, Norwegian Air ja Air Baltic,» sõnas ta.

Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul on Air Baltic praeguseks teinud taotluse vabaneda lennujaama kütkest ning hakata tegema nn selfhandling'ut, mis tähendab, et «tüdrukud, kes teevad check-in'i ja inimesed, kes gate's saadavad inimesi lennukisse», on Air Balticu töötajad. «Nad tahavad oma teenuseid kontrollida ja selles pole midagi halba,» märkis Sakkov.

Sakkovi sõnul tahab Air Baltic samm-sammult asuda praeguse maapealse teenindaja, lennujaama tütarfirma Tallinn Airport GH kõrvale teiseks tegijaks. «Eurodirektiivid seda võimaldavad,» lisas Sakkov.

Küsimusle, kas Air Baltic hakkab odavama hinnaga lennujaama tööd endale võitma, vastas Sakkov, et võimalused on alati olemas, kui pakutakse kvaliteetset ja konkurentsivõimelist teenust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles