Import kasvas esimest korda ligi pooleteise aasta jooksul

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Margus Ansu.

2010. aasta veebruaris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 24 ja imporditi Eestisse 9 protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris. Import kasvas viimati 2008. aasta septembris.

Veebruaris eksporditi Eestist kaupu 9,7 miljardi krooni väärtuses ja imporditi Eestisse 9,5 miljardi krooni eest.

Võrreldes 2009. aasta veebruariga suurenes eksport 1,9 miljardi krooni ning import 0,8 miljardi krooni võrra.

Kaubavahetuse ülejääk oli ligi 0,2 miljardit krooni (eelmise aasta veebruaris oli kaubavahetuses puudujääk 0,9 miljardit krooni).

Veebruaris eksporditi Eestist enim mineraalseid tooteid (30 protsenti Eesti koguekspordist) ning masinaid ja seadmeid (16). 2009. aasta veebruariga võrreldes kasvas enim ehk 2,4 korda mineraalsete toodete (sh bensiin ja kütteõlid) eksport.

Veebruaris imporditi Eestisse enim samuti mineraalseid tooteid (23 protenti Eesti koguimpordist) ja masinaid ja seadmeid (19).

Eesti ekspordis olid veebruaris peamised sihtriigid Soome (16 protsenti Eesti koguekspordist), Rootsi (13) ja Ameerika Ühendriigid (9). Viimasesse kasvas eksport ligi 1000 protsenti.

Peamised riigid, kust Eestisse veebruaris kaupu imporditi, olid Soome (15 protsenti Eesti koguimpordist), Venemaa (14), Läti ja Saksamaa (kumbki 11). Võrreldes eelmise aasta veebruariga suurenes import enamikust peamistest partnerriikidest. Enim suurenes import Venemaalt, Lätist ja Soomest.

Tänavu jaanuariga võrreldes kasvas kaupade eksport viiendiku ja import 12 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles