Uue noorteromaani reklaamvideo tehti olematu eelarvega

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader raamatut tutvustavast treilerist
Kaader raamatut tutvustavast treilerist Foto: Kaader videost

Kirjanik Margus Karu üllitas noorteromaani «Nullpunkt», mille tutvustamiseks vändati nullkroonise eelarvega videoklipp, kuhu oli kaasatud palju tuntud inimesi.

Ühtegi reklaamiagentuuri Karu sõnul töösse kaasatud ei ole.
«Treiler sündis ideest lõpliku teostuseni sõprade koostööl ja üksmeelel. Idee algseks autoriks oli minu isiklik sõber Helene Vetik ja staaride kaasamine ei olnud prioriteet omaette,» rääkis Karu ja lisas, et esmalt pani ta enda jaoks peaosatäitjad paika, kes tüpaažipõhiselt raamatutegelastega sobiks.

Kõik treileris nähtud näod nõustusid Karu kinnitusel hea meelega ning tagaside neilt on olnud igati positiivne ja rõõmutegev.

Eelarvet videoklipi tegemiseks ei olnud. «Ainus kulutus oli 34 krooni, mis kulus treileris nähtud suitsupakile.»

Keegi näitlejatest kuni tehnilise personalini rahalist tasu ei saanud, vaid tegid seda innust midagi vahvat ja erilist korda saata.
Sama kehtib ka tehnika rendi, montaaži ja helindamise kohta. «Sõprus on tihtipeale märksa suurem motivatsioon kui raha ning sellises koostöös on lust ja pingevaba töötada.»

Karu andmetel on selline treiler Eestis esmakordne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles