Audi RS 5-st valmis video

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Audi

Märtsi alguses Genfis esmaesitletud Audi RS 5 jäädvustati

videole

teise RS 5 pardalt. Vähemalt nii väidab videoklipi juures olev selgitus.


Uus Audi RS 5 Coupé on Audi RS-mudelite 16-aastase ajaloo võimsaim kupeekerega sportauto ning ühtlasi teine RS-mudelitähisega kupeemudel, kirjutab

Autonet.ee

.

Esimesest RS-kupeest - eelmisel aastal turule jõudnud Audi TT RS-ist, on uus Audi RS 5 kolmandiku võrra võimsam. Audi RS 5 jõuallikas on 4,2-liitrine FSI otsesissepritsega vabalthingav kõrgete pööretega V8 mootor, mis arendab 331 kW/450 hj ja kiirendab auto paigaltstardist 100-kilomeetrise tunnikiiruseni 4,6 sekundiga.

Audi RS 5 on varustatud 7-käigulise topeltsiduriga S-tronic käigukasti tugevdatud versiooniga, mis suudab taluda kuni 8 250 mootoripööret minutis ja pööretevahemikus 4000 - 6000 p/min tekkivat kuni 430 Nm pöördemomenti.

Auto elektrooniliselt piiratud lõppkiirus on 250 km/h, mida on võimalik lisatasu eest suurendada kuni 280 km/h. Sportauto keskmine kütusekulu 100 kilomeetri kohta on 10,8 liitrit.

Audi RS 5 on sarnaselt Audi R8-ga varustatud automaatse stardiabiga, mis koostöös ülikiire S-tronic käigukastiga võimaldab kiirendamisel kasutada mootori maksimaalvõimsust kõige efektiivsemal moel. Soovi korral saab juht roolisambal asuvate käiguvahetuslabadega vahetada käike ka käsitsi.

Standardvarustusse kuuluvad 19-tollised kergmetallveljed ja 365 mm läbimõõduga pidurikettad. 
Esmakordselt A5 mudeliperekonnas ja sarnaselt Audi R8 ning Audi TT mudelitele on Audi RS 5 tagaspoiler keresse integreeritav.

Alates 120-kilomeetrisest tunnikiirusest kerkib see automaatselt üles, et pakkuda täiendavat surujõudu ja toetada vaakumefekti, mille loovad aerodünaamiliselt disainitud autopõhi ja difuusorid. Kiiruse vähenedes 80 kilomeetrini tunnis liigub tagaspoiler taas automaatselt samale tasapinnale auto pagasiluugiga.

Auto baashind jääb alla 1,3 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles