Tööturul on saadaval 150 töötut turundusjuhti

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

CV-Online Estonia OÜ turundusjuht Raimo Matvere sõnul võib aga ka assistente, spetsialiste ja projektijuhte arvesse võttes olla tööotsijaid olla umbes viis korda rohkem.

Tööd otsivate turundusjuhtide täpset arvu Matvere hinnagul on keeruline öelda, kuid nende andmebaasis olevate CVde hulga ja töötuse statistika põhjal võiks see hulk olla hinnanguliselt 150 ringis.

«See on siis juhul, kui vaadata turundusjuhi töökogemusega inimesi. Kui võtta arvesse ka assistendid, spetsialistid, projektijuhid, on tööotsijate hulk kindlasti ca viis korda rohkem,» lisas Matvere.

Turundusjuhtide liikuvus pole CV-Online'i hinnagul oluliselt kõrgem või madalam muudest erialast haridust ja kogemust nõudvatest juhtivatest ametikohtadest.

Olukord tööturul on Matvere sõnul selline, et pakkumisi küll liigub, kuid suhteliselt vähe.
Kuna turundusjuhile esitatakse üldjuhul ka küllaltki kõrged nõudmised, ei ole kandidaatide hulk konkurssidel suur ja jääb tavaliselt 15-20 vahele.

«Kindlasti on inimesed muutunud alalhoidlikumaks töökohtade vahetamises. Need, kel otsest vajadust töökoha vahetamiseks ei ole, praegusel ajal konkurssidel eriti õnne proovimas ei käi,» lausus Matvere.

Kindlasti ei saa Matvere sõnul rääkida kümnetest pakkumistest turunduse ja kommunikatsiooni valdkonnas. «Praegu näiteks otsivad CV-Online`i kaudu turundusjuhti Hansaplant, If kindlustus ja Royal Canin.»

Siiski on mõni turundusjuhi töökuulutus igal ajahetkel aktiivne, kuid pakkumiste valik ei ole eriti rikkalik.

«Eks ka turundus on üks sellistest valdkondadest, kus märkimisväärne hulk töökohti täidetakse isiklike kontaktide ja soovituste kaudu, mitte avaliku konkursiga. On ju turundusinimesed näiteks ühed aktiivseimad sotsiaalmeedia kasutajad,» tõdes Matvere.

Kindlasti leiab osa tööta jäänud turundusjuhte tema hinnagul rakendust konsultantide ja teenusepakkujatena, sest oma ettevõtte loomine põhitööna või lisatööna konsultatsiooni pakkumiseks on viimasel ajal päris levinud.

«Turundusjuhi teenust pakkuvatest firmadest on viimasel ajal ka kuulda olnud, kuid väga suure ja selge trendiga ilmselt tegu pole. Vähemalt CV-Online`i kaudu pole ükski turundusjuhi teenuse pakkuja endale töötajaid otsinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles