Ansip: praegune reisijate arv ei teeks Rail Balticat tasuvaks

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi peaminister Andrus Ansip tunnistas täna riigikogu infotunnis, et Rail Balticat oleks kindlasti vaja, ei oleks see tema hinnangul praegust reisijate hulka arvestades äriliselt tasuv.


«Rail Balticat on kindlasti vaja,» ütles peaminister. Ta selgitas, et kui Eestist on Läti poole kuidagimoodi võimalik saada, siis mida kaugemale, seda raskemaks Varssavi poole liikumine muutub. Tema sõnul oleks vaja liiklus käivitada ja teha seda nii, et kiirus raudteel oleks vastuvõetav igapäevaseks liiklemiseks.

Ansip lisas, et loomulikult peaks kogu projekt ka äriliselt ära tasuma. «Teada on, et Helsingi ja Varssavi vahel reisijate arv ei ole mitte mingil juhul praeguste prognooside järgi võimeline seda Rail Balticat äriprojektina ära toitma,» sõnas Ansip.

Ta märkis veel, et Eesti on juba märkimisväärseid summasid kulutanud, et remontida korralikult ära Tartu-Valga vaheline raudteelõik. «Enam kui 400 miljonit krooni läheb ka selleks, et Tallinna ja Tartu vahelist lõiku paremasse korda seada, et oleks võimalik liikuda rongidel kiirusel 120 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles