Iga kümne Eesti Energia aktsia pealt saab aasta pärast ühe lisaks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgepingeliinid
Kõrgepingeliinid Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti Energia plaanitava aktsiate avalikust emissioonist saavad eestimaalased majandusministeeriumi kava kohaselt boonusaktsiaid ehk iga ostetud 10 aktsia kohta võib aktsionär aasta pärast ühe aktsia juurde saada.

Selle eesmärk on majandusminister Juhan Partsi sõnutsi motiveerida inimesi aktsiaid hoidma, mitte neid kiiresti maha müüa. Plaani kohaselt võimaldatakse ühele aktsionärile aktsiaid vähemalt 15 000 krooni eest.

Partsi sõnutsi jagatakse tõenäoliselt ka mingi hulk aktsiaid Eesti Energia töötajatele, et tugevdada nende motivatsiooni ettevõttes töötada. Tegemist on siis nö tööandjapoolse kingitusega, mitte ostu-müügi tehinguga ja kehtib nii kaevuritele kui ka kõrgema tasemega inseneridele. Parts toonitas, et firma juhtkond saab sama summa eest aktsiaid kui iga teine töötaja.

Emissiooni kaaspeakorraldaja Deutsche Banki optimistliku prognoosi kohaselt võiks emissioonis endale energiafirma aktsiaid soetada 100 000 eestlast. Partsi konservatiivsema prognoosi kohaselt võiks neid olla 50 000.

Kui valitsus oma nõusoleku annab, peaks IPO toimuma enne jaanipäeva. Pakkumise rahaline maht on 450 miljonit eurot ehk ligi 7 miljardit krooni, kuid mitte rohkem, kui 1/3 suurendamisjärgsest aktsiakapitalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles