EASilt toetuse saanud firma loodab turundusjuhi abiga välisturge vallutada

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

IT-sektoris tegutsev AS Helmes küsis EASilt toetust et palgata endale väliseksperdist turundusjuht.

«Helmes on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ning ühel hetkel jäi koduturg lihtsalt edasise arengu tagamiseks kitsaks. Samas vajab eksportturgudel edu saavutamine pidevat läbimõeldud tegutsemist. Selleks palkasime EASi toel spetsialisti, kes avaks uusi ärivõimalusi meile huvipakkuvatel välisturgudel,» selgitas Helmese juhatuse esimees Timo Mitt toetuse küsimise tagamaid.

Ettevõte otsis nimelt arendustöötajat, kes lisaks IT-le tunneks hästi kohalikku turgu ning sealset otsustuskäitumist. Kuna sellist inimest on Eestist aga väga keeruline leida ning siinne palgatase ei ole välisekspertidele sageli kuigi atraktiivne saadaksegi toetusega palgavahe kompentseerida.

Summat, mis EASilt saadi Mitt konfidentsiaalsuspõhimõtte tõttu avaldada ei soovinud, kuna ettevõtte ja töötaja vahelised palgakokkulepped ei kuulu neil avaldamisele.

Toetuse saamise juures ei olnud Miti sõnul midagi kontimurdvat, mistõttu on ettevõte EASilt saanud varemgi toetusi töötajate teadmiste ja oskuste arendamiseks. «Ent tuleb tõdeda, et me oleme seni pigem omal käel püüdnud hakkama saada ning EASi poole oleme paljudest teistest IT-valdkonna ettevõtetest pöördunud vähem.»

Toetust väliseksperdi kaasamiseks soovitab Mitt soojalt ka teistele ettevõtetele juhul kui firma teab täpselt, keda ja milleks vaja palgata on.
«Ükski spetsialist lihtsalt tühjalt kohalt kuldmune ei mune - selge eesmärgi ja rollita ei tasu ka liigselt lootust hellitada. Samas on värske ja firmaväline pilk ettevõttele alati kasulik, kui sellest osatakse maksimum võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles