Omanikud algatavad Saue Steri pankroti

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment AS Steri veebilehest.
Fragment AS Steri veebilehest. Foto: www.steri.ee

Vähem kui kolme aasta eest Saue vallas kohalike elanike vastuseisust hoolimata valminud steriliseerimistehase omanikud on algatanud ettevõtte pankroti menetluse, sest firma pole suutnud kohtuvaidluste tõttu omanikele raha teenida ja võetud laenud vajavad peagi maksmist.


Steri nõukogu liikme Heldur Meeritsa sõnul käib steriliseerimiskeskuses töö ka praegu ning jooksvaid kulusid suudetakse rahastada, kuid viimase kahe aasta jooksul väldanud mitmesugused kohtuvaidlused häirisid steriliseerimiskeskuse tööd ja selle alustamist niivõrd, et äriplaani elluviimine muutus keeruliseks, kirjutab

Eesti Päevaleht

.

Viimase meeleheitliku katse kahjumit vähendada tegi Steri veel kevadel, mil esitas keskkonnaministeeriumile taotluse kolmekordistada senist lubatud kiirgusvõimsust, ent Meeritsa sõnul on ilmselge, et ministeerium ei soovi taotlust lähiajal rahuldada, mis raskendab ettevõtte tegevust veelgi ja pankrotile praegu alternatiive pole.

Meeritsa sõnul on väga reaalne, et kui pankrotimenetluse käigus läheb steriliseerimiskeskus müüki, siis jätkatakse seal kiirgusallika kasutamist ja steriliseerimist ka uue omanikuga, sest see keskus on maailma parimate steriliseerimiskeskustega võrreldav.

Suurinvestor Meeritsa sõnul ei ole Steri omanikel ja võlausaldajatel praegu veel põhjust karta, et nende raha ettevõtte pankroti puhul kaoks, sest firma plaanib endiselt esitada riigi vastu kahjunõude ja lisaks on enamik laenudest kaetud tagatistega, Meerits lubab edaspidi olla ettevaatlikum investeerides ettevõtetesse, mille tegutsemine sõltub riigi või kohaliku omavalitsuse suvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles