IT-firma sai turundusjuhi palkamiseks ligi kaks miljonit krooni toetust

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonid.
Kroonid. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Infotehnoloogia lahendusi loov Net Group OÜ sai EASilt turundusjuhi palkamiseks 1 908 000 krooni toetust.

Ettevõtte tegevjuht Priit Kongo sõnul said nad EASilt toetust kogu summa ulatuses, mida küsiti.

Kongo sõnul küsisid nad toetust EASilt, kuna ettevõttel on eesmärk aastaks 2013 suurendada oma toodete ja teenuste eksporti 100 miljoni kroonini. «Selle eesmärgi saavutamiseks on oluline kaasata uusi inimesi, sh ka turunduse valdkonnas,» lisas Kongo.
Ettevõttel on kavas saadud toetuse eest palgata Michael Zinsmeister, kes on tuttav nii valdkonna kui erinevate Euroopa turgudega. «Kuna väliseksperdi kaasamine on kulukas, küsisime toetust EASist.»

Kuna Kongo sõnul oli nende ettevõttel toode olemas ja eksporti alustati juba varem, mistõttu oli olemas ka konkreetne plaan välisturgudele minekuks, kujunes taotluse esitamise protsess kiireks ja suhteliselt lihtsalt läbitavaks.

Net Group on EASilt saanud mitmeid ettevõtlusalaseid toetusi ka juba varem. Lisaks turundusjuhi palkamisele oleme taotlenud ka teadmiste ja oskuste arendamise toetust, koolitustoetust, eksporditurunduse toetust, välismessitoetust, innovatsiooniosakute toetust ning teadus- ja arendustegevuse projektide toetust.

Kindlasti julgustab kongo ka teisi toetust küsima. «Eesti ettevõtteid, kes pürgivad heade toodetega välisturgudele, ei ole enamasti valmis suuri riske võtma. EAS-i toetus aitab sellest hirmust üle saada,» ütles Kongo ja lisas, et nende kogemusest tulenevalt on EASi laadne finantsparnter igati kasuks ettevõtte juhtimise läbipaistvamaks muutmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles