Aljas: lennufirmad võivad eluspüsimiseks vajada riikide abi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Andrus Aljas.
Estonian Airi juhatuse esimees Andrus Aljas. Foto: Liis Treimann.

Kui tuhaprobleem kiiresti ei lahene, siis on lennu- ja turismifirmadel vaja eluspüsimiseks riikide abi, arvab Estonian Airi juht Andrus Aljas.


«Euroopa riikide vastavad institutsioonid peaks oma panuse andma, et neid [lendamist takistavast tuhast tulenevaid] kulusid kompenseerida, kuna tegemist on selgelt erakorraliste asjaoludega,» rääkis Aljas.

«Kui homsest olukord normaliseerub, siis kulud ilmselt ei lähe sellistesse suurusjärkudesse, et vaja oleks väga jõulist sekkumist, aga kindlasti kui see probleem pikeneb, siis selleks, et lennu- ja turismifirmad elus püsiksid, on riikide sekkumine vajalik.»

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi arvates on veel vara hinnata, kas riik on valmis mingeid tuhast tingitud kahjusid hüvitama. Igal ettevõtjal on omad riskid, mis tuleb kanda, märkis ta. «Kui situatsioon muidugi kestab kauem, siis võib kujuneda eraldi olukord,» lisas minister.

Praegu Partsi sõnul nii Estonian Air kui Tallinna Lennujaam ning loodetavasti ka turismiettevõtted pole dramaatilisi kahjusid kandnud, kuigi üksikuid raskusi võib tekkida.

«Võib tulla kõne alla Euroopa tasemel otsida mingit üldisemat kokkulepet, võib-olla on vaja teatud määral turismiettevõtteid ühel või teisel moel toetada, aga see pole mingi lubadus,» lausus minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles