Lennuliiklus Euroopas võib homme taastuda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma TUIfly.com lennuk täna Berliini Tageli lennujaama liikumisrajal. Saksamaa lõdvendas täna veidi lennupiiranguid.
Lennufirma TUIfly.com lennuk täna Berliini Tageli lennujaama liikumisrajal. Saksamaa lõdvendas täna veidi lennupiiranguid. Foto: SCANPIX

Euroopa lennuliiklus võib homme taastuda 50 protsendi ulatuses tavapärasest mahust, vahendab AP Euroopa Liidu teadet.



Homse liikluse taastumise eelduseks on siiski kinnitus poolt Euroopat katvate Islandi vulkaanipurskest tekkinud tuhapilvede hajumisele.

Saksamaa on juba leevendanud lennuliikluse piiranguid ning Frankfurdi ja väiksema Hahni lennujaamas olid osad lennud täna lubatud kella kaheksani õhtul. Praegu on lennujaama kodulehe andmetel lennud taas peatatud.
AP andmetel olid kella kaheksani lubatud ka mõned idapoole suunduvad lennud Berliinist, Hannoverist, Erfurdist ja Leipzigist.

Ka tegid mitmed lennufirmad üle Euroopa täna reisijateta proovireise. KLM Royal Dutch Airlinesi teatel olid nad täna keskpäevaks teinud neli proovilendu läbi- nagu nad ise kirjeldasid - Hollandi ja Saksamaa kohal hõljuva mikroskoopiliste tolmuosakeste pilve.

Lennuliikluse taastamisele on korporatiivne surve, sest kommertslendude keeld annab lennufirmadele tugeva hoobi.
Rahvusvahelise õhutranspordi ühenduse (IATA) hinnangul jääb lennufirmadel Islandi vulkaani tuha tõttu päevas saamata vähemalt 200 miljonit dollarit (2,3 miljardit krooni) tulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles