Ligi pakub automaksu suuruseks mõni tuhat krooni

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Reformierakondlane Jürgen Ligi usub, et kui praegu valitsuses kaalumisel olev autode registreerimismaks kehtestatakse, siis ei ulatu see üle 10 000 krooni.


Intervjuus Vikerraadiole kinnitas Ligi, et suurt maksukirvest ei tule ning jutt saab olla mõnest tuhandest kroonist, mitte tuhandest ega ka mitte kümnest tuhandest kroonist, kirjutab

ERR Uudised

.

Ligi sõnul on praegune tuhandekroonine registreerimismaks pelgalt sümboolne.

Registreerimismaksu idee tekkis rahandusministeeriumis, mis Ligi andmetel selle kallal praegu töötab ning seda arutab ka valitsus.

Ligi näeks ühe võimalusena eelarvet päästa ka tee-ehituse arvelt kokku hoidmisega, kuid praeguse seadusandluse järgi on see võimatu, kuna praegu peab kütuseaktsiisist 75 protsenti minema teedeehitusse.

«Teede arvelt saaks kokku hoida, kuid selline väga suur jäikus on kahjuks riigieelarvesse sisse kirjutatud,» ütles Ligi, avaldades lootust, et õiguskantsler teeb ettepaneku selline piirang kaotada.

«Raskel aastal tuleks mõelda pigem koolitoidule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles