Klaas: majanduskeskkonna arendamise arutelu peab sügisel riigikogus jätkuma

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas.
Urmas Klaas. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas peab vajalikuks, et parlament arutaks juba sügisel riiklikult tähtsa küsimusena Eesti ettevõtluskeskkonna arendamist.

Klaasi kutsel koguneb majanduskomisjon erakorralisele koosolekule 26. augustil, et teha ettevalmistusi majanduskeskkonna arendamise teema aruteluks riigikogus.

Urmas Klaasi sõnul oleks hea, kui täiskogu teeks seda juba oma sügisistungjärgu alguses septembris või oktoobris.

«Praegu on piisavalt üldistusjõulist informatsiooni Eesti majandusarengu kohta ja rahva esinduskogu saab selle teemaga tulemuslikult tegeleda,» sõnas Urmas Klaas.

Majanduskomisjoni esimehe sõnul on võtmeküsimuseks, kuidas arendada Eestis edasi konkurentsivõimelist ettevõtluskeskkonda, soodustada investeeringuid ja toetada ettevõtjate ekspordialast konkurentsivõimet.

«Parlament ei tohi takerduda ühe aasta eelarvekärbetesse, vaja on riigimehelikkust, et kaugemaks tulevikuks õige kurss maha panna,» rääkis riigikogu liige.

Klaasi sõnul kaasab majanduskomisjon teema ettevalmistamisse kindlasti ettevõtjate esindusorganisatsioone, majandusteadlasi ja teemaga seotud ministeeriumid.

«Kui me oma kaardid õigesti mängime, võib Eestist saada Luksemburgi taoline maa – Euroopa Liidu riik, kuhu on koondunud erakordselt palju äriettevõtteid, läbi selle ka väliskapitali ja tarku töökohti,» märkis Klaas.

Majanduskomisjoni esimees lisas, et Eesti ettevõtluskeskkonna arendamine mõjutab igat eestlast ja toimuvad nihked maailmamajanduses võivad sulgeda meile nii mõnegi ukse, kuid õigete otsuste korral on võimalik saavutada erakordset edu, nagu on meie riigile olnud kombeks viimase viieteistkümne aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles