Lennuliiklusteenindusele oli möödunud aasta edukas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujuhtimine.
Lennujuhtimine. Foto: Küllike Rooväli

Lennuliiklusteeninduse AS teenis mullu ärituludena 212 miljonit krooni, mis on 14 protsenti vähem kui aasta varem, kuid majanduskriisi arvestades siiski hea tulemus.


Lennuliiklusteeninduse ärikulud vähenesid 7,5 protsenti ja puhaskasumiks kujunes 51,9 miljonit krooni, eelmisel aastal teenis ettevõte 72 miljonit krooni kasumit. Vaatamata rasketele majandusoludele ja lennuliikluse vähenemisele suudeti kõik eesmärgid edukalt täita.



Lennuliiklusteeninduse AS teenindas 2009. aastal 156 518 lendu, mis on 11,3 protsenti vähem kui 2008. aastal. Ülelendude arv kahanes 6,2 protsenti. Euroopas kahanes samal ajal lennuliiklus 6,6 protsenti.



Ettevõtte rahavood äritegevusest on positiivsed 102 miljoni krooni ulatuses, omakapitali tootluseks kujunes aga 25,6 protsenti. Dividendidena maksis ettevõte 2009. a jooksul riigile 75 miljonit krooni, lisaks kuulub üldkoosoleku otsusel dividendidena 2010. aastal tasumisele 50 miljonit krooni.



Ettevõtte lennuohutuse näitajad on head: tegevuse algusest ei ole põhjustatud ühtegi lennuõnnetust ning ka 2009. aastal seatud eesmärgid lennuohutuse osas said varuga täidetud. Lennuohutuse jätkuva parendamise nimel investeeris ettevõte aasta jooksul seadmetesse ja süsteemidesse 34,8 miljoni krooni.

Investeeringute summaks käesoleval aastal kujuneb ligi 100 miljonit krooni. Ettevõtte ajaloo suurima investeeringuna allkirjastati 2009. aasta lõpul leping lennujuhtimissüsteemi kaasajastamiseks, mille kogumaksumuseks kujuneb üle 100 miljonit krooni.

Tänavu loob Lennuliiklusteenindus 10 uut töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles