Atria kasutab oma lihatoodetes 60 protsenti kodumaist liha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria toode.
Atria toode. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Atria Eesti turundusjuht Rene Kiis teatas, et ettevõte kasutab koos valmistoodangu toorainega oma lihatoodete valmistamiseks umbes 60 protsendi ulatuses kohalikku liha ja 40 protsenti ostab mujalt sisse.


Kaubamärke Maks ja Moorits, Wõro ning VK omav Atria Eesti kasutab pooltoodete ehk tarbijapakendis liha valmistamiseks ligi 90 protsendi ulatuses kodumaist liha, mis pärineb valdavalt oma farmidest.

Atria Eesti on suuruselt teine seakasvataja Eestis, mille loomakasvatuse süsteemis, kuhu on kaasatud paljud talunikud ja farmid üle Eesti, sirgub igal aastal üle 70 000 sea. Veiseliha on ettevõte varunud samuti Eestimaalt ja siiani on seda piisavalt jagunud.

«Juurde ostame kogu linnulihaga seotud tooraine ja lisaks veel hooajaliselt tingitud toorained, mida ise ei suuda vastavalt suurenenud vajadustele toota. Enamasti kehtib see sealiha trimmingute, ehk siis vorstiliha kohta,» selgitas Kiis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles