RMK loob 350 uut töökohta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK.
RMK. Foto: Toomas Huik.

RMK nõukogu kinnitas ettevõtte 2010. aasta lisaeelarve, millega suurendatakse puidumüügi mahtu ja  metsamajanduslike tööde mahu kasvu tõttu suureneb tööhõive riigimetsas 350 töötaja võrra.


2010. aasta lisaeelarvega prognoosib RMK alanud aasta müügituluks 1,7 miljardit ning kasumiks 210 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aastaga peaks tulud suurenema tänavu 36 protsenti ja kasum kasvama 41 protsenti.

Esialgse eelarvega võrreldes on tulusid suurendatud 11 ning kulusid 8 protsenti. RMK 2009. aasta müügitulu ulatus 1,251 miljardi ja kasum 148,9 miljoni kroonini.

«Lisaeelarve vajadus tekkis seoses puiduturu aktiviseerumisega, mis võimaldab ressurssi rohkem kasutusse võtta,» kommenteeris RMK nõukogu esimees Mati Polli. «Oluline on ka see, et saame tänases majandusolukorras sadadele inimestele tööd ja leiba pakkuda.»

Sel aastal plaanib RMK riigimetsa raie- ja müügimahtu suurendada rekordilise 2,8 miljoni tihumeetrini. Hinnanguliselt annab RMK otsus suurendada raie- ja metsakasvatuslike tööde mahtu ettevõtte partnerite juures tööd täiendavalt 350 inimesele.

Teine oluline põhjus lisaeelarve vastuvõtmiseks oli Polli sõnul suurenenud tähelepanu looduskaitsele. «Meie struktuuri lisandus uue üksusena looduskaitsetalitus, mis korraldab praktilisi looduskaitsetöid metsas. RMK investeeringud looduskaitsesse kasvasid lisaeelarvega 2 miljonilt 12 miljonile kroonile,» sõnas Polli.

Hüppeline kasv looduskaitsetööde mahus tuleneb 25. märtsil valitsuse poolt vastu võetud elukeskkonna arendamise rakenduskava «Looduse mitmekesisuse säilitamine» meetme investeeringutest.

Eraldatud raha kulutatakse 10,2 miljoni krooni ulatuses praktiliste looduskaitsetööde korraldamiseks riigimetsas, miljoni krooni ulatuses plaanib RMK aga korrastada linnades asuvat riigi omandis olevat metsamaad. See annab võimaluse tööd pakkuda ka linnades elavatele töötutele, kelle jaoks metsa tööle käimine oleks kauguse tõttu võimatu.

Reedel vastu võetud lisaeelarvega suurendas RMK kulutusi ka taimla- ja seemnemajanduse arendamiseks, sest hinnangute kohaselt suureneb seoses raiemahtude kasvuga kahe aasta pärast metsataimede vajadus oluliselt, ulatudes seniselt 11 miljonilt 14,5 miljoni taimeni.

4,6 miljoni krooni võrra suurendati ka loodushoiu valdkonna eelarvet. Metsapuhkuse korralduse ja teiste metsa mitmekülgseks kasutamiseks vajalike tingimuste loomisega tegeleva üksuse eelarve ulatub nüüd 76 miljoni kroonini.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles