USA pankadelt oodatakse tugevaid tulemusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Kuigi aktsiaturud ja investeerimissektor esimeses kvartalis kiratsesid, ootavad investorid USA finantsasutustelt siiski sissetulekute suurt kasvu.


Kuna aktsiaemissioone, ülevõtmisi ning hinna- ja kursikõikumisi - mis maakleritele tavapäraselt tulusid kindlustavad - on jäänud oluliselt vähemaks, tuleb pankadel analüütikute sõnul rohkem rõhuda võlakirjadele ja fikseeritud tuluga väärtpaberitele.



«Investeerimispanganduses ja aktsiaturgudel puhuvad tsüklilised vastutuuled ning seetõttu on sissetulekute osas taas kõik panused fikseeritud tuluga väärtpaberitel, valuutadel ja toorainetel,» ütles oma hiljutises kliendikirjas Bernstein Researchi vanemanalüütik Brad Hintz.



Kommertspangad nagu näiteks JPMorgan Chase, kes alates kolmapäevast oma aruandeid esitama hakkavad, lõikavad ka edaspidi kasu kõrgematest intressimääradest, millega nad oma ülimadala intressiga sisselaenatud raha välja laenavad.



Esmakordselt pärast kriisi vallandumist ennustavad analüütikud, et laenuandjad lõpetavad reservide kogumise tulevaste laenukahjumite kinnikatmiseks ning hakkavad seeläbi majanduse taastudes taas suuremaid kasumeid teenima.



Investorid usuvad, et enamik suuremaid Ameerika panku esitavad aastatagustega võrreldes paranenud finantstulemused, kuna sektor on kriisijärgselt järjest elavnenud. Pangaaktsiate indeks KBW on alates aasta algusest kerkinud 30 protsendi võrra.



Tugevad kvartalitulemused seaksid Wall Streeti bossid surve alla tõsta protsenti, mis tuludest pankuritele ja maakleritele makstakse, kuna seljataga on aasta, mil töötasudega laias laastus üldiselt piiri peeti.



Reutersi andmetel ennustavad analüütikud näiteks Goldman Sachsile tänavuse kolme esimese kuu kohta 2,3 miljardi dollari suurust netosissetulekut, mis oleks 43 protsenti enam, kui mullused 1,6 miljardit dollarit.



Credit Suisse'i analüütiku Howard Cheni hinnangul paneb Goldman oma tuludest palgaks kõrvale 47 protsenti. 2009. aastal oli see protsent 36.




Copyright

The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles