232-miljoniline investeering tõstab elektrirongide kiirust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongid Balti jaamas.
Rongid Balti jaamas. Foto: Liis Treimann.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas rahastamisotsuse, millega suunas 232 miljonit krooni Ühtekuuluvusfondi raha raudteeliinide kontaktvõrgu rekonstrueerimiseks Tallinnas ja selle lähiümbruses.


Kontaktvõrkude ja veoalajaamade rekonstrueerimine lõikudel Tallinn-Paldiski ja Keila-Vasalemma on tihedalt seotud plaanitava Tallinn-Paldiski ja Keila-Riisipere raudtee rekonstrueerimisega. Koos võimaldavad projektid tõsta rongide sõidukiirust kuni 120 kilomeetrini tunnis, teatas ministeerium.



Kontaktvõrgu rekonstrueerimisega tehakse algust juba sel sügisel ning töö lõpetatakse 2012. aasta lõpuks. Korrastatud kontaktvõrk ja kiirem raudtee aitab suurendada ühistranspordi populaarsust ning edendab rööbastransporti, mis on keskkonnasõbralikum võrreldes autotranspordiga.



Kokku suunab ministeerium raudtee-investeeringuteks 2,9 miljardit krooni. Kontaktvõrgu uuendamine on jätkuks varasematele raudtee arendamise projektidele. Eelnevalt on otsustatud uue veeremi soetamine, reisijate platvormide uuendamine ning raudtee rekonstrueerimine Tallinn-Tapa lõigul.



Euroopa Regionaalarengu- ja Ühtekuuluvusfond toetab Eesti transpordisektorit aastatel 2007-2013 kokku 9,8 miljardi krooniga. Tänaseks on otsustatud toetust anda juba 18 transpordi infrastruktuuri arendamise projektile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles