Muuli: Rimi näitab oma nõrkust

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Postimehe ajakirjanik Kalle Muuli rääkis tänases Raadio 2-e saates «Olukorrast Riigis», et Rimi kaubanduskett tegi suue vea, kui arvas, et eestlane tahab kodumaise liha asemele välismaist.


Muuli sõnul on eelkõige tegemist suhtlemisveaga. «Juba alates sellest, et rõhutatakse, et me ei müü enam eestimaist liha. Seda ei ole üldse vaja rõhutada. Väga harva rõhutatakse mingi liha puhul, et see on välismaine liha,» ütles Muuli.

Toidukaupade puhul ei ole Muuli hinnangul mainekujunduslikus mõttes sõnal «välismaine» mingit eelist. «Toiduaine puhul see vaevalt mingi müügieelise annab, kui rõhutada, et liha või leib või kapsas on välismaine. Pigem on müügileelis kodumaisuse rõhutamine». Tavapäraselt on inimesed harjunud kodumaist toidukaupa tarbima ning peavad Muuli sõnul seda millegipärast ka paremaks.

Täpset põhjust liha päritolu vahetamiseks ei ole Muuli sõnul Rimi väljendanud - kord käib jutt kvaliteedist, siis ostuhinnast. «Rimi tegi enne seda lihaotsust tootjatele ettepaneku alandada sisseostuhinda. Millega tootjad nõus ei olnud ja sellega otsustati siinsest toodangust loobuda.»

Kuid otsus oli Muuli hinnangul lühinägelik ja läbimõtlematu ning pealegi tuleb sellest kohe loobuda. «Vana kaup tuleb tagasi ja tehakse ennast järeleandlikuks või nõrgaks selle tootja ees, keda taheti suruda põlvili.»

BNSi ajakirjanik Anvar Samost lisas, et Soomes oli mõned nädalad tagasi analoogne juhus, kus üks päris suur kaubanduskett korjas müügilt ära Valio piima. «Põhjus oli samuti hindades ja hakati müüma Rootsi tootja piima. Soomes võttis paar päeva, kuni üldsuse pahameel läks nii suureks, et kaubanduskett tõi selle piima tagasi müügile,» sõnas Samost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles