Miller: Nord Streami II etapp läheb käiku oktoobris 2012

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasitoru ehitustöödele anti täna Viiburis pidulik avapauk.
Nord Streami gaasitoru ehitustöödele anti täna Viiburis pidulik avapauk. Foto: SCANPIX

Vene gaasihiiu Gazpromi peadirektor Aleksei Miller lubas täna, et Nord Streami torujuhtme teine etapp läheb käiku oktoobris 2012. aastal.


Varem oli oletatud, et see antakse ekspluatatsiooni novembris 2012, vahendas RIA Novosti.

Miller rääkis tänasel pressikonverentsil, et esimene kahest paralleelsest torujuhtmest antakse käiku 2011. aasta septembris. Selle võimsus on 27,5 miljardit kuupmeetrit gaasi aastas.

Gazpromi juhi kinnitusel on kõikide mahtude osas lepingud sõlmitud ja nii ei või rääkida võimalikust gaasitarnete vähenemisest läbi transiidimaade.

Uued projektid, mida hakatakse realiseerima - need on uued meetodid stabiliseerida gaasitarneid Euroopasse, rääkis Miller.

Viiburis anti täna pidulik avapauk Läänemere põhja kavandatava gaasitorustiku ehitustöödele. Lisaks Vene president Dmitri Medvedevile viibisid seal näiteks ELi energiavolinik Günther Öttinger ja Saksa ekskantsler Gerhard Schröder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles