Põllumehed asuvad võitlusse madala piimahinna vastu

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on AS Metsaküla Piim talu lehmalaut.
Pildil on AS Metsaküla Piim talu lehmalaut. Foto: Liis Treimann

Eesti põllumehed kardavad, et madal piima kokkuostuhind võib viia Eesti põllumajanduse lipulaeva - piimatootmise - sügavasse kriisi, põllumeeste keskliit on käivitanud tegevused hinna mõjutamiseks.


Piimatootjatele makstav hind pole pooltki sellest, mida maksab tarbija poes.

Eesti Põllumeeste Keskliit (EPK) tahab avalikkusele selgitada, kuidas hind piimandustalust poodi jõudmiseni kujuneb.

Selleks korraldab EPK 11. augustil Tartus konverentsi, kuhu on kutsutud 165 piimatootjat eelmise aasta piimakvoodi toetuse pingerea alusel. Kokku toodavad need 165 ettevõtjat 80 protsenti Eesti piimast.

Konverentsil tahetakse asutada piimatootjate koostöökoda ja pidada nõu protestiaktsioonide korraldamise tarvilikkuse ja vormide üle.

Tartumaa Põllumeeste Liidu esimehe Jaan Sõrra sõnul on tänane piimahind juba omahinna piiril ja teeb võimatuks tulevased investeeringud

«Oleme konverentsile kutsunud ka Saksamaa põllumeeste esindaja, kes tutvustab seal toimunud protestiaktsioone piimahinna kujundamisel,» sõnas Sõrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles